کار امروز را به فردا بسپار

کد اقتصادی

کد اقتصادی

کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی کدی 12 رقمی است و نشان می دهد که شرکت شما در اداره مالیات حوزه خود پرونده مالی دارد. بدون کد اقتصادی انجام بسیاری از کارها ممکن نیست.

بعد از ثبت شرکت شما 2 ماه فرصت دارید که برای ثبت نام کد اقتصادی و پرداخت تمبر سرمایه شرکت اقدام کنید.

دریافت کد مالیاتی

اگر شما قصد خرید و فروش کالای خاص یا خدمتی خاص را دارید، اگر قصد واردات و صادرات دارید یا حتی برای فعالیت های خود نیاز به قرارداد بستن دارید، باید یک کد مالیاتی داشته باشید که همان کد اقتصادی است. مهمترین مواردی که در دریافت کد مالیاتی الزامی است عبارتند از:

  1. عقد هر گونه قرارداد
  2. اخذ گرید برای شرکت
  3. افتتاح حساب بانکی برای شرکت
  4. شرکت در مزایدات و مناقصات
  5. پرداخت هرگونه مالیات شرکت و اظهار سود و زیان شرکت

شما برای هر گونه قراردادی به  کد اقتصادی نیاز خواهید داشت و بدون این کد تنظیم قرارداد ممکن نخواهد بود.

برای شرکت در مناقصه ها و مزایده ها هم به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت. لازم به ذکر است که در هنگام شرکت در یک مزایده، اگر بر روی پاکت مورد نظر کد اقتصادی نوشته نشده باشد، از همان ابتدا پاکت پیشنهادی شما باز نخواهد شد. یعنی هیچ شانسی برای رقابت بین  شرکت های رقیب نخواهید داشت.

بسیاری از شرکت ها برای آن که کسب و کار خود را رونق ببخشند، به دنبال گرفتن رتبه هستند. یکی از مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت، همین کد اقتصادی می باشد. یعنی باید کد اقتصادی دریافت کرده باشید و سپس نسبت به اخذ گرید اقدام کنید.

در صورتی که کد اقتصادی نداشته باشید، قادر به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هم نخواهید بود. احتمالا با خواندن این مطلب تصور می کنید که این موضوع به نفع شما است و دیگر نیازی به پرداخت مالیات ندارید. اما باید بگوییم که این موضوع معایب بسیاری را برای شما به دنبال دارد و اصلی ترین مشکل آن است که جریمه مالیاتی خواهید شد.

دریافت سریع کد اقتصادی

تا شهریور ماه سال 99 نحوه گرفتن کد اقتصادی شرکت زمانبر بود، از شهریور ماه و زمانی که به دستور دولت و در راستای تسهیل در مجوزات کسب و کار و همچنین شرایط کرونا در کشور دریافت کد اقتصادی سرعت بیشتری گرفته است. همچنین طبق قانون جدید شناسه ملی شرکت به عنوان کد اقتصادی شرکت های در نظر گرفته خواهد شد و مراحله 45 گرفتن کد اقتصادی حذف شده است. همچنین برای اشخاص حقیقی نیز با داشتن یک کسب و کار دریافت کد مالیاتی با کد ملی امکان پذیر است.

زمان دریافت کد اقتصادی

مدت زمان گرفتن کد در حال حاضر از زمان پیش ثبت نام در سایت اداره مالیات تا رسیدن به گام 4 و تایید اطلاعات مودی حدودا بین 3 الی 5 روز می باشد.

مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی

دریافت و تکمیل دفترچه از خدمات اداره‌ی دارایی؛

دریافت فرم‌های مربوطه و تکمیل آنها (واحد ثبت و شناسایی اداره‌ی دارایی)؛

کپی شناسنامه و کپی کارت ملی همه‌ی اعضای هیئت مدیره؛

آگهی تأسیس شرکت و تغییرات ثبتی در دو نسخه؛

کپی اساسنامه‌ی شرکت؛

کپی اظهارنامه یا شرکتنامه و تقاضانامه در شرکت‌های غیر سهامی؛

کپی آگهی روزنامه رسمی و تغییرات آن؛

کپی پروانه‌ی بهره‌برداری یا مجوز تأسیس در صورت موجود بودن؛

کپی سند مالکیت اقامتگاه قانونی شرکت که در آگهی تأسیس قید گردیده در صورت استیجاری بودن کپی قرارداد اجاره که به تأیید واحد مالیاتی محل وقوع ملک رسیده باشد؛

نامه‌ی شروع یا عدم شروع به فعالیت و کپی آن بعد از ثبت دبیرخانه؛

پرداخت مالیات حق تمبر به اداره‌ی دارایی

سایر مدارک درخواستی.

گرفتن کد مالیاتی

حال که با اهمیت داشتن کد اقتصادی آشنا شده اید، فرصت مناسبی است که در رابطه با مراحل گرفتن کد مالیاتی مطالبی را بیان کنیم.

  • در ابتدا مدارک گفته شده در بالا را به طور کامل تهیه کنید؛ لازم به ذکر است که باید از این مدارک دو نسخه داشته باشید.
  • ورود به سامانه پیش ثبت نام سایت اداره مالیات به آدرس tax.gov.ir
  • ثبت نام در سامانه
  • دریافت نام کاربری و کلمه عبور بروی تلفن همراه
  • ورود با نام کاربری و کلمه عبور دریافت شده و تکمیل اطلاعات درخواستی، این اطلاعات شامل اطلاعات شرکت، سهامداران، آدرس، نوع و درصد فعالیت ها و شماره حساب بانکی می باشد.
  • بعد از ثبت نهایی در صورتی که اطلاعات شما ناقص باشد اخطار دریافت خواهید نمود که در بخش کد پیگیری به صورت قرمز مشخص شده است و شما باید آن بخش را تکمیل نمایید.
  • بعد از تایید اطلاعات باید اداره مالیات همراه با اوراقی که در بالا گفته شد مراجعه نمایید. در این مرحله نمی توانید از یک وکیل برای انجام کارهای خود استفاده کنید و باید شخصا این مراحل را انجام دهید. یعنی حضور یکی از صاحبان امضا در اداره مالیات الزامی است.
  • تشکیل پرونده و احتمالا بازدید کارشناس؛ در این مرحله یک کارشناس از طرف اداره مالیات به طور سر زده جهت راستی آزمایی از محل شرکت شما بازدید می کند.
  • دریافت پیامک تایید، در این مرحله با ورود به بخش استعلام وجود پرونده مالیاتی خواهید دید که شناسه ملی شما به عنوان کد اقتصادی شما ثبت گردیده است.
  • مرحله 45 کد اقتصادی

    مرحله 45 کد اقتصادی درواقع بازدید میدانی و اعتبار سنجی اطلاعات به صورت حضوری می باشد که در حال حاضر مرحله 45 از این فرآیند حذف شده است و به جای آن گام 4 است که به معنای استفاده کامل از خدمات آنلاین مالیاتی می باشد. در صورتی که در مورد پیش ثبت نام کد مالیاتی سوالی دارید با ما تماس بگیرید.

کارت اقتصادی اشخاص حقوقی

 

تغییرات مربوط به اشخاص حقیقی در کارت اشخاص هم موجود است البته با این تفاوت که عکس ندارد و نوع شخص حقوقی هم ذکر خواهد شد و با هماهنگی با خدمات کامپیوتری صدور کارت اشخاص حقوقی به‌صورت لیزری خواهد بود.

وظایف مؤدی

۱. مدارک لازم برای اشخاص حقیقی: مدارک مربوطه عبارت از فرم اطلاعات هویتی، کپی شناسنامه، اصل و کپی فیش بانکی، مجوز فعالیت یا سند محل فعالیت تجاری (رسمی- غیر رسمی) و عکس ۳*۲ در صورت داشتن کد اقتصادی درج شماره‌ی آن پشت عکس در غیر این‌صورت درج مشخصات سجلی پشت آن و همچنین فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای دارندگان کد اقتصادی به ضمیمه‌ به حوزه‌ی مالیاتی تحویل می‌شود.

 

۲. مدارک لازم برای اشخاص حقوقی: این مدارک شامل فرم اطلاعات هویتی مربوطه، آگهی تأسیس در روزنامه رسمی و فیش بانکی و فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای دارندگان کد اقتصادی اشخاص حقوقی نیاز به عکس ندارد.

 

۳. نحوه‌ی تقاضای کد اقتصادی: مؤدی مالیاتی با بررسی شرایط ذکر شده در اطلاعیه‌ی منتشره در روزنامه‌های کثیرالانتشار و دستورالعمل اجرای ماده‌ی ۸۵ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، در صورت واجدالشرایط بودن پس از تکمیل فرم اطلاعات هویتی مربوطه از روزنامه که با تکمیل کپی فرم نمونه و سپس الصاق یک قطعه عکس بر روی فرم هویتی به همراه سایر مدارک به حوزه‌ی مالیاتی ذی‌ربط تحویل نموده و رسید دریافت می‌کند. پس از رسیدگی حوزه، به مدارک ناقص کد اقتصادی تخصیص نمی‌گیرد و مدارک و فیش بانکی مسترد نخواهد شد.

 

در مورد اشخاص حقوقی نیز همانند اشخاص حقیقی عمل می‌شود فقط تنها وجه تفاوت آن این است که درصورت داشتن تغییرات باید فرم تغییرات اطلاعات هویتی نیز از طرف مؤدی تکمیل شود. تشکیلات قانونی نیز درصورتی که دارای ذی‌حساب مستقل و مورد تأیید امور ذی‌حساب‌ها باشند می‌توانند با مراجعه به حوزه‌ی مالیاتی مربوطه درخواست کد اقتصادی نمایند.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها